Izbeljivanje zuba

Da li ste i Vi nezadovoljni bojom svojih zuba? Želeli biste svetliji osmeh i uklanjanje mrlja na zubima? Postoji rešenje!

Izbeljivanje zuba je popularna stomatološka procedura koja vam može pomoći da se smejete sa više samopouzdanja. Danas su dostupne različite opcije: kućno izbeljivanje zuba, kao i ordinacijsko izbeljivanje zuba od strane stomatologa.

U ovom tekstu stručni tim Dentin stomatološke ordinacije Vam je spremio odgovore na najvažnije detalje koje je neophodno da znate o izbeljivanju zuba.

Šta podrazumeva izbeljivanje zuba?

Izbeljivanje zuba je stomatološka procedura kojom se pomoću hemijske reakcije postiže i do nekoliko nijansi svetlija boja zuba. Hemijska reakcija oksidacije se postiže pomoću vodonik ili karbamid peroksida koji se nanose na spoljašnu površinu zuba.  U zavisnosti od toga  gde i kako se izvodi može biti:

  • kućno izbeljivanje zuba
  • ordinacijsko izbeljivanje zuba (zdravih ili lečenih zuba)

Ukoliko i Vi želite svetliji i besprekoran osmeh, dozvolite nam da Vam pomognemo u tome! Pozovite nas i zakažite pregled u terminu koji Vama odgovara.

POZOVITE NAS

Koje su prednosti izbeljivanja zuba?

Jedna od najznačajnijih prednosti izbeljivanja zuba je svetliji i samouvereniji osmeh. Svetliji zubi čine da izgledate mlađe i privlačnije. Takođe, prisutne mrlje i diskoloracije na zubima izazvane duvanom, kafom, čajem i crnim vinom ovim postupkom mogu biti uklonjene. 

izbeljivanje-zuba

Vrste izbeljivanja zuba

U zavisnosti od toga da li ovu proceduru radite samostalno u kućnim uslovima ili kod stomatologa u ordinaciji, razlikuju se:

  • kućno izbeljivanje zuba 
  • ordinacijsko izbeljivanje zuba (zdravih ili lečenih (avitalnih) zuba)

Kućno izbeljivanje zuba

Kućno izbeljivanje zuba vrši se pomoću posebnog silikonskog treja i gela koji se izrađuje u zubnoj tehnici individualno za svakog pacijenta.

Trej u sebi sadrži depoe u kojima se aplikuje gel. Nosi se u toku noći u trajanju od 10-14 dana. 

Gelovi za izbeljivanje zuba su posebne vrste gelova koji pospešuju proces remineralizacije zuba, tako da je proces izbeljivanja u potpunosti bezbedan. Pacijent sam određuje željenu nijansu, pa proces može trajati i kraće od dve nedelje, ali ne sme trajati duže. Procedura se može ponoviti nakon par meseci.

 

Ordinacijsko izbeljivanje zuba

Ordinacijsko izbeljivanje zuba obavlja stomatolog. Ovaj proces se sastoji od aplikacije gela od strane stomatologa u 2 sesije. Svaka od sesija aplikacije gela traje 20 minuta, pa je ukupno trajanje ovog tretmana prilikom prve posete ukupno 45 minuta

Ukoliko niste zadovoljni rezultatom (postignutom nijansom), ovaj proces je moguće ponoviti nakon nekoliko dana.

Kod ordinacijskog izbeljivanja zuba, primenjuju se agresivniji gelovi čiji je efekat u izbeljivanju odmah vidljiv

Izbeljivanje avitalnog (lečenog) zuba

Često se dešava da lečeni (avitalni) zub promeni boju. Izbeljivanje ovakvih zuba se znatno razlikuje od klasičnog estetskog izbeljivanja zdravih zuba, i izvodi se isključivo u stomatološkoj ordinaciji. 

Pre izbeljivanja lečenog zuba, neophodno je ukloniti staru plombu, nakon čega se vrši aplikacija gela za izbeljivanje sa unutrašnje strane zuba. Nakon što se postigne zadovoljavajuća boja, postavlja se nova plomba, u svetlijoj nijansi, čime se dodatno postiže željeni efekat. 

Ukoliko želite svetliji osmeh, ali niste sigurni koje rešenje je najbolje za Vas – pozovite nas, i zakažite konsultacije u terminu koji Vama odgovara!

POZOVITE NAS

Izbeljivanje zuba cena

Cena izbeljivanja zuba podrazumeva pripremu zuba za izbeljivanje i proceduru samog izbeljivanja zuba. Ukupna cena procedure se formira individualno, i zavisi od toga da li se radi ordinacijsko izbeljivanje zuba obe vilice ili npr. samo izbeljivanje pojedinačnog lečenog (avitalnog) zuba kod pacijenta.

Za cenu izbeljivanja zuba u Vašem slučaju, kao i sva dodatna pitanja koja imate – kontaktirajte nas putem forme za zakazivanje pregleda na našem veb sajtu ili pozovite za konsultacije. Stomatolozi ordinacije Dentin će Vam rado odgovoriti na sva Vaša pitanja.

 

 

POZOVITE NAS

Priprema pacijenta za izbeljivanje zuba

Pre ordinacijskog izbeljivanja zuba, stomatolog će izvršiti pregled, kako bi se uverio da su Vaše zubi i desni zdravi. U pojedinim slučajevima, može biti savetovano čišćenje zuba od kamenca pre procedure izbeljivanja. Posebne pripreme, osim navedenog, najčešće nisu potrebne.

Nakon izvršene procedure, važno je da se pridržavate uputstva stomatologa i izbegavate da jedete ili pijete bilo šta što može da oboji zube, najmanje 24 časa nakon zahvata (kafa, čaj, crno vino).

Stručni tim Dentin stomatološke ordinacije je tu za sva Vaša pitanja i konsultacije.

 

POZOVITE NAS

Kućno ili ordinacijsko izbeljivanje zuba?

Pacijenti nas često pitaju da li postoje i koje su razlike između kućnog izbeljivanja zuba u poređenju sa ordinacijskim. Iako i ordinacijsko i kućno izbeljivanje zuba može biti efikasno, postoje ključne razlike: Razlike su u dužini trajanja terapije, kao i u koncentraciji gelova koji se koriste.

 

 

Izbeljivanje zuba – iskustva pacijenata

Izbeljivanje zuba je popularna stomatološka procedura, a iskustva naših pacijenata nakon ove procedure su gotovo bez izuzetka pozitivna. Stomatolozi ordinacije Dentin su Vam na raspolaganju za sve konsultacije, pre, tokom i nakon izvršene procedure.

Pre tretmana naš stomatolog će Vam pružiti odgovore na sva Vaša pitanja. Takođe, nakon razgovora sa Vama i zaključka o tome kakav cilj želite da postignete – preporučiće Vam najbolje rešenje.

U zaključku, bez obzira da li birate profesionalni tretman ili komplete za kućnu upotrebu, važno je da se konsultujete sa stomatologom kako biste utvrdili koja opcija je najbolja za vas. Ne zaboravite da sledite uputstva stomatologa i održavate oralnu higijenu kako biste obezbedili dugovečnost vašeg novog osmeha.

Da li ste spremni za novi osmeh? Kontaktirajte nas!

 

 

POZOVITE NAS

Spremni za Osmeh?

Zakažite pregled